Словенско Аријски систем 16 чакри

Ведска Древна Мудрост је увек доприносила хармоничном развоју човека, односно развоју његовог тела, енергетског система, његове душе и духа, као и савести, како је то неопходно за даљњи живот у вишим енергетским структурама. На почетку свог развоја, особа мора проучавати и разумјети свој сопствени свет, тј. себе, као вишеструки систем који се састоји од примарног елемента (енергије која се манифестује у различитим квалитетима) и носи вишеструку слику Универзума.

Наши Преци су знали да је материја густо концентрирана енергија у различитим манифестацијама, и да сваки материјални објекат има своју сопствену густину енергије. Заузврат, особа се састоји од скупа енергије различите густине, различитих таласа, различитих фреквенција. То је: најгушће концентрисана енергија је људски скелет, мање концентриран је мишићни систем, крв, нервни систем итд., Енергетски систем (биопоље, чакре, енергетска тела) су још мање густине. И сви ови системи су међусобно повезани, тј. ово је Тројство духа, душе и тела. Поред свега тога, постоји и хармонична особа: Карактер – Воља, Харизма – Генерички дух, душа и савест. У савременом свету људи не узимају у обзир сложеност људске структуре. Неки људи се баве побољшањем физичког и енергетског система, заборављајући на духовну основу и Савест. Такође, многи сматрају да су само груба материја (тело) и да живе само да задовоље своје инстинкте. А наши Древни преци су сматрали своје тело био-органском одећом за постојање у природи, у којем особа учи да делује, ствара, уједини своје мисли и идеје у живот и материјализује их.

Време је да се каже: о чакрама ведског словенско-аријског света перцепције.

Дух – „то“ је мушко, душа – „то“ је женско и Тело – „то“ је именица родног рода. Дух се преноси од човека, а Душа од жене која роди, тело је посуда за дух и душу.

Свака особа има тело, дух и душу. У породици изгледа овако: човек има тело, дух и душу – 3 компоненте; жена има тело, дух и душу – поново 3; и дете такође има тело, дух и душу, па опет 3, тако да коначно добијемо 9. То значи 1 (човек) плус 1 (жена) 3 (дете) и умножити са 3 (тело, дух и душу) једнако 9. Тако долазимо до славено-аријског деветоструког система или деветокраког система.

Следе казивања наших предака о чакрама: Девет невидљивих извора Бога живи на особи (што значи главни енергетски центри ауре). Углавном постоје као разумна целина. Ако постоји снажна веза између њих, онда се изнад главе те особе појављује плава аура са жутим дном, како се приказује на иконама .(А. Сокулски).

9 је свети број, његово значење је пуни развој, интегритет. Код предака је било 9 месеци у лето, 9 дана у недељи, 9 основних боја, 9 главних чакри. Овај систем – систем ЧОВЕК значи енергију живота,  душа у тројству, и означава вечност. Енергија душе и духа живи заувек. Зашто је то – 16 даје појашњење за неопходне таласе перцепције?

У тројној хармонији Духа, душе и тела, ово је почетак, наставак и поновног рођења ведског знања. Ведска Мудрост дели се својом моћном енергијом са свима, али само то не може апсорбовати свака особа, јер све зависи од чистоће мисли, што омогућава приближавање изгубљеним сазнањима која су сакупљена мало и сачувана до данас. Људска комуникација са Универзумом је психо-телепатска, преноси и прима мисли, осећања и информације о таласима од 9 до 16 микрометара (μм, јединица дужине од 10 -6 м) са снагом од 1 вати (јединица мјерења снаге) на неограниченом растојању. За енергетске везе са нашим Прецима, боговима, поставићу само душу и дух: ЧИСТЕ МИСЛИ, САМОСАЗНАЊЕ, ЧАСТ и САВЕСТ.

Почевши од популарног израза „појести пот соли“. Шта то значи? Као што знате, да бисте добро упознали особу, потребно је пуно времена и заједничких акција.“ Сол“ је знање које указује на то како их особа поседује и да ли их уопште познаје. Такође, позната стара мера килограма је 16 кг. Овде долазимо до најважнијег питања: зашто тачно 16 и шта је иза овога? Сви одговори поново долазе до нас из дубине наших родних Вера. Свака особа доживљава свет око себе кроз енергетске канале перцепције. Сви светски канали раде истовремено и пружају особи све информације које су јој потребне. Систем перцепције Словена такође може бити структурно представљен на хексадецималном нивоу. Дан је раније по старом рачунању имао 16 сати, а не 24. Било је 16 година у јединственом кругу Круга. За разлику од источног хороскопа, где постоји само 12 сазвежђа, наши Преци имају Круг Божанског генеричког Сварога. Ово је небески пут, по коме се креће наше Јарило-Сунце, пролазак кроз 16 небеских целина – чертога:

Бр.

Небески Чертоги

Богови-Покровитељи

1

ДЕВЫ

ДЖИВА

2

ВЕПРЯ

РАМХАТ

3

ЩУКИ

РОЖАНА

4

ЛЕБЕДЯ

МАКОШЬ

5

ЗМЕЯ

СЕМАРГЛ

6

ВОРОНА

ВАРУНА

7

МЕДВЕДЯ

СВАРОГ

8

БУСЛА

РОД

9

ВОЛКА

ВЕЛЕС

10

ЛИСЫ

МАРЕНА

11

ТУРА

КРЫШЕНЬ

12

ЛОСЯ

ЛАДА

13

ФИНИСТ

ВЫШЕНЬ

14

КОНЯ

КУПАЛА

15

ОРЛА

ПЕРУН

16

РАСЫ

ТАРХ

Из овога следи да словено-аријски људи имају своје властито духовно и енергетско поље, што је сјајни 16-димензионални енергетски информативни кокун који се налази изван стварног времена и простора (пројекција његове манифестације у 4-димензионалном: дужина, ширина, висина, вријеме ). У материјалном свету, он подсећа на облик девет бабушки у бојама енергије различитих боја дуге, угнеждене једне другима, стварајући девет најснажнијих свастика енергетских вртлога. Ако саберемо: 9 и 7, добијамо 16. чакри. Многи су већ упознати са већ постојећим у источним учењима – 7 чакри, а питање није произвољно: какве су се чак и друге чакре појавиле овде? Додатне чакре Лада и Лелиа ојачавају род, повезују нас са женским и мушким прецима (енергијама). Лева чакра Лела је одговорна за женску енергију и комуникацију са мајком, баком и прабакама. А Лада чакра је одговорна за мушку енергију и везу са оцем, дедом и прадедовима. Веома су важне и то је управо оно што је Исус мислио када је рекао „носи свој крст“ и ово је духовно-енергетски, Словенско-аријски крст. Такође, две додатне важне боје: бела (ултразвук – високе фреквенције) и црна (инфразвук – ниске фреквенције). Оне дају исправну хармоничну перцепцију света.

Главна суштина је прихватање Јединства супротности.

Има још 7 нижих чакри од врха до дна. Наше ноге представљају везу између нас и наше земље. Земља је жива, мајчинска је природа и одговорна је за уземљење. Постоји израз „душа је отишла у пете“, што значи да ако особа има страх, онда његова енергија пада. Наша мајка – Земља – Природа узима све што је сама по себи и за то су одговорне доњих 7 чакри. На стопалима, где постоје акупунктурне тачке за све органе, особа додирује ногама Земљу. Због тога су наши преци поштовали природу, јер су знали да земља, вода, ватра, ваздух, свако дрво, сваки камен имају дух и душу, па стога наше ноге повезују и са природом, природним бићима и природним духовима.

Погледајмо слику 1. и видећемо локацију 9 чакри и 7 чакри, тј. пуни круг главних 16 чакри:

1čakre

Сл. 1

Локација 5. и 6. чакре је важна јер је 5 – „Лада, Суриа“ – Сунце – одговорна за мушко порекло, а 6 – „Лела, Цхандра“ – Месец – женско родно порекло. Човек у ведском схватању наших предака био је колектор, чувар и носилац Мудрости; жена је она која апсорбује, задржава и умножава креативне снаге Природе, оба њеног почетка, мушко и женско. Али човек, осим Мудрости, која му дозвољава, заиста, да истински разуме законе Света Правуправљање светом, такође поседује уметност рада, односно енергију која доноси плодове, која негује човека. Он, човек, поседује Правило и Јав – све је видљиво, стога на видљивој вертикали Постојања он је изнад, али без креативне силе Природе не би било Јав, а онда би Правило било непотребно. Стога су начела мушког и женског поретка једнаки и еквивалентни, али њихова сврха је другачија. Без такве разлике не може бити сагласја, то јест, „Коло, алка појединачна у ланцу“ (погледај Азбука Малога Сварожића) садашњости и будућности. Када се упозна са женом, он је обавезан да се поклони главом или да скине капу, шешир, да би показао да је свестан свог места у Генералном сагласју и да се не сматра значајнијим. У супротном, сматраће се да је изгубио Мудрост. Такође даје значај једнакој перцепцији родова и по очевој и по мајчиној линији. И опет: јединство супротности!

Да пустимо у рад свих 16 енергетских канала светске перцепције и научимо себе да размишљамо фигуративно, да стекнемо способност да добијемо огромну количину информација у околном свету, али, поред тога, стекнемо прилику да стекнемо огромно ведско знање које се не може наћи било где. „Иди тамо – нико не зна где и доноси, нико не зна шта“, често се користи у руским народним причама. То значи, унутра сте ушли у складиште Генеричке Меморије, који садржи искуство читаве старог Рода, знање свих генерација.

И словенски и источни енергетски системи изграђују се на узајамном утицају различитих енергетских токова, од којих свака има своју боју, звук, спектар, фреквенцију и енергетски центар на људском тијелу. Овај енергетски центар, до данас, носи словенско древно име: Чакра (Цхак-Ра), где: Чак – значи ротацију у два правца, тј. да прими и ослободи енергију, а Ра значи чист радијант. Овај двоструки ротациони точак може се представити структурно на следећи начин. 

čakre

слика. 2

Структура енергије сваке чакре је специфична, свака има тачку пуњења са енергијом и тачком истека, одакле се енергија излази у одређене органе тела. Свака чакра храни одређене органе, дајући им енергију. Активирањем енергетских кругова, особа може ослабити или повећати проток енергије одређеном органу. Такође, свака чакра има своју боју и звук.

1. Чакра – извор

Кроз њу особа добиjа виталну енергију која не излази из ње. Апсорбује све врсте енергије. У Источном систему, ова чакра се зове Му-Лад-Ха-Ра, а наши Преци су то назвали једним кратком и разумљивом речом – Извором. Све потиче из неког извора. Земљина чакра (точкова) и она је дефинисана; када, где, у које време, у којој раси, на чему се роди земаљски човек.

Тело: Локација Ова чакра се налази у пределу препона.

Орган: Ноге, бутине, стопала (читав апарат покрета), кост (скелет), орган излучивања и надбубрежне жлезде.

Болести: хемороиди, сколиоза, бол ишијаса, болести ноге, гојазност

Боја: црна (неистражена, изнад људске перцепције).

Елемент: Земља, свет Нав

Звук / фреквенције: У запремини звука – инфразвук, у опсегу звука ова чакра перципира инфразвук (ултра ниске фреквенције). Инфразвук може изазвати панични страх код особе.

Снови: Жива Земља (Земља), природа, прелепе зграде и собе, сунчева светлост – здрава чакра.Тамне и тамније зграде, лавиринти, подруми без сунчеве светлости, ови снови показују нам дисхармонију у чакри.

 

 

2. Чакра Зарод

Она је одговорна за род, то јест за рођење живота, а такође прима енергију других виталних есенција, кроз које мушка  сила улази у жену, а женска племенска сила улази у човека. Поред тога, ова чакра перципира посебно усмерене токове енергије (зло око, оштећење, проклетство, итд.). У источном систему, ова чакра се зове: Сва-Д-Хи-Стан-А.

Тело : Локација – Ова чакра се налази у региону пубичне кости.

Орган: Генитални органи (јајници, тестиси), све телесне течности (крв, сок из жучи итд.), Бубрези и бешике.

Болест: неплодност, импотенција, фригидност, болести крви, поремећаји жучног сока, болести материце, простате.

Боја: црвена

Елемент: вода, свет Нав

Звук / Фреквенција: У јачини звука – „ДО“

Снови: чиста вода (ријеке, језера, баре и вода за купање и остали), чисти океан, здрава морска фауна и морски живот, као и делфини, китови, друге морске животиње, здраве морске биљке – здрава чакра. Прљаве и блатне воде (реке, језера, баре), блато, нездраве или мртве морске фауне и морске флоре (делфини, китови, итд.), Ове снове показују нам дихармонију у чакри.

3. Чакра – Живот

Стомак – Место где почиње живот. Кроз ову чакру, особа први пут добија енергију у материци из пупчане врпце, затим енергију космоса од његове звезде Господара. Комуникација са крвљу Предака на женској линији. Центар Хара – Карактер. У источном систему називамо: Мани-Пу-Ра.

Тело: Локација Ова чакра се налази у области пупка, соларног плексуса.

Орган: абдомен, слезина, јетра, дванаестопалачног црева, црева и пупка.

Болести: желудац, црева, слезина, јетра, пробавни чир и замагљеност пупка (горе или доле, десно или лево).

Боја: Наранџаста – Ари

Елемент: Ватра, свет Нав

Звук / фреквенција:У јачини звука – „РЕ“

Снови: живи, чишћење и пријатна ватра, без страха – здрава чакра. Страх од ватре, изгорео страх од ватре, ови снови нам указују на несклад у чакри.

 

4.Чакра Прса (Груди)

Она зрачи и прима енергију љубави и креативности. Одговорна за духовне квалитете човека – хармонија са природом, између два сјајна почетка: мушки и женски, родитељи, деца. Одговорна за дисање. Локација чакре је центар грудног коша (соларни плексус).У источном систему називамо: Ана Ха-Та.

Тело: Локација ова чакра се налази у центру груди, тимус, одговорна је за имуни систем човека.

Орган: срце, плућа, бронхије и руке

Болести: болести срца, болести плућа и бронхијалне болести, астма и болести руку.

Боја: жута, златна

Елемент: Ваздух, Свет Јав

Звук / фреквенција: У јачини звука – „МИ“

Снови: видимо здраве птице (орао, соко, итд.) Или лет, у сну можемо лако летети, авион је здрава чакра. Болне или мртве птице, пада птица, падање авиона или сами падамо у сну, тада ови снови указују на несклад у чакри.

 

5. Чакра – Лада

Смештена на десном рамену. Покрива пазух, рамена зглобове. Прима и зрачи енергију љубави, доброту, нежност. Поред тога, ова чакра је одговорна за перформансе (механичка перцепција). Одговорна за мушко порекло. У источном систему се зове Сурма Чакра

Тело: Локација ова чакра налази се на десном рамену и покрива пазухе, рамена зглобове.

Орган: лимфа, десна рамена зглоб и рука, ткиво дојке и млечне жлезде.

Болести: лимфне болести, болести дојке, рак дојке, непокретљивост десног рамена и раменског зглоба.

Боја: зелена

Елемент: Етер, свет Јав

Звук / фреквенција: У запремини звука – „ФА“

Снови: чланови мушких породица, родбина породице, мушки преци и пра-дедови или Сунце, ако су љубазни према нама – здрава чакра. А ако они нису љубазни према нама, онда нам ови снови показују дисхармонију у чакри.

6. Чакра – Лелиа

Регулише рад срца, а узима и енергију интуиције. Пружа интуитивно знање о свету Јав, интуитивној креативности и предосећању. Стога, особа каже: „Осећам са срцем.“ Одговорна за женско порекло. У источном систему се зове: Цхандра Чакра.

Тело: Локација ова чакра налази се на левом рамену и покрива пазух, рамена зглоб.

Орган: лимфа, леви рамени зглоб и рука, ткиво дојке и млечне жлезде.

Болести: болести лимфе, болести дојки, рак дојке, непокретљивост левог рамена и раменског зглоба

Боја: небеско.

Елемент: Етер, свет Јав

Звук / фреквенција: У запремини звука – „Сол“

Снови: чланови породице, породични родови, женски преци и прабабе или Месец, ако су љубазни према нама – здрава чакра. А ако они нису љубазни према нама, онда нам ови снови показују дисхармонију у чакри.

7. Чакра – уста

Ова чакра даје звучну енергију, одговорна је за материјализацију мисли (говора), а такође прима и преноси енергију сензорних слика. У источном систему називамо: Висх-Уд-Ха.

Тело: Локација покрива систем грла

Орган: Штитна жлезда, органи грла (гласне жице), крајници, нос, уши, средње ухо

Болести: болест штитне жлезде, болест гласних жица, боли грло и болест ушију и систем назално-грла.

Боја: плава

Елемент: Свет Слав, Јасно срце

Звук / Фреквенција: У јачини звука – „ЛА“

Снови: Креативна активност, музика за играње или слушање, песме које чују или певају.

8. Чакра – Чело (Треће око)

Интелектуална чакра, контролише рад мозга, обрађује слике и мисли. Енергија тече без сензуалног бојања овде. Осјетљиви систем ове чакре је изван граница људске перцепције. Ова чакра је такође одговорна за енергетски вид. У источном систему називамо: А-Д-ЗХ-АХ.

Тело: Локација – чело ( између обрва).

Орган: Органи вида и хипофизна жлезда (доњи део мозга).

Болести: болест ока, слаб вид, слепило, халуцинација и главобоља, мигрена.

Боја: љубичаста (фино)

Елемент: Свет Слав, видовитост

Звук / фреквенција: У запремини звука – „СИ“

Снови: чудесна бића, друга мистериозна створења, духови и други светови и стварности, ако су љубазни према нама – здрава чакра. А ако они нису љубазни према нама и ми имамо ноћне море и ужас, онда нам ови снови доводе до несклада у чакри.

 

9. Чакра – Родник

Спада у свет Слав и канал га оставља, који иде у Свет Прав. Ова чакра пружа комуникацију са Родом, тј. кроз ову чакру, особа прима и доживљава помоћ и подршку својих богова и предака, прихвата енергију виших душа и духовних слика. Центар Хари – Харизма. Кроз ову чакру у Свету Прав, мисли и мисли се пројектују. Према источном систему: Са-Ха-С-Ра-Ра

Тело: Локација –  у круни

Орган: епифиза (пинеална жлезда)

Болест: лудило, безумље или несмотреност

Боја: бела, сребрна (бела садржи спектар свих других боја дуге).

Елемент: Свет Слав и Свет Прав, јасна мисао, јасно разумевање.

Звук / фреквенција: Прихвата ултразвук (ултра високу фреквенцију).

Снови: У сну, комуницирамо на нивоу мишљења и без језичких баријера у свим световима, локација особе у универзуму зависи од његове свести

Човек ствара енергију – од Космоса, Сунца, Месеца, других планета, из ваздуха, воде и хране. И он такође добија енергију споља – од Универзума од Сунца и Месеца. Кретање узлазних и опадајућих токова. Ова енергија ступа у интеракцију са чакрама. 

3 čakre

Сл. 3

Свих 9 чакри подељено је на:

 • ниске енергетске чакре (Свет Нав);

 • средње енергетске чакре (Свет Јав);

 • високоенергетске чакре (Свет Слав);

 • чакре ултра високих енергија (Свет Прав).

Прве три чакре: 1. Извор; 2. Зарод; 3. Живот – узмимају енергију из света Нав (ниске енергије). Ове чакре утичу на структурно стање физичке људске особе. Неки људи раде само на ове три чакре – то су људи који живе примитивним инстинктима (спавање, храна, пиће, итд.), Тј. попут животиња.

Следеће три чакре: 4. Прса; 5. Лада; 6. Лелиа – припада Свету Јав. Креативност у свету Јав је могућа код људи са хармонично развијеним чакрама 4, 5, 6. Особа за коју ове чаре раде назива се „Ментална“.

Следеће чакре: 7. Усне; 8. Чело; 9. Родникповезују се на Свет Слав (високе и ултра-високе енергије) и одговорне су за Дух. Кад особа има све чакре, укључујући и највише, онда је она „духовна“. Особа која живи само са три високе чакре, а не развија и користи ниже, по правилу постаје одсечена, одвојена од Света, то више није хармонична особа. Нижи енергетски центри носе горње, зато су словенско-аријски народи увек развијали хармонично и користили све центре:

 • нижи обезбеђују комуникацију са Природом;

 • Ментални сарадњу са другим људима;

 • Духовни дају прилику да погледају Свет са стране и схвате структуре иза нашег чистог света.

Древна Ведска Мудрост се мора научити не само са умом, већ се мора одвести у ваше срце и продрети у сваку слику. Али само када информације (скуп карактеристика које не пружају комплетно знање) пролазе кроз срце, душу, ум, дух у животном искуству и постаје начин живота, тада информације постају Ведско знање. На крају крајева, земаљски човек је вишеструки систем који има:

 • Двосмерни Разум (систем учења и познавања);

 • Тродимензионално тело (постојеће у четвртој димензији – време);

 • Шеснаестодимензионални ум (систем стварања и креативности);

 • Мултидимензионална душа;

 • Неограничен (екстра-димензионалан) дух

За потпун развој, он такође треба да има свест, тј. тачније, спољно Светло које продире унутра и осветљава оне или друге тренутке животног живота човека, његову структуру. Телом управља Душа, Душом управља Дух, а Духом управља Савест.

 • Материјални систем перцепције углавном користе људи из прве категорије развоја – „Троструки човек“ – (који живи у три чакре) – ЖИТЕЉ, који користи ниже чакре, а остатак није развијен. У срцу размишљања је материјализам, у суштини је роб за материју. Брзо постаје стар, јер не добија додатну енергију Космоса. Таква особа нема везе са Родом, он је смртан, тј. живи само једном, без могућности реинкарнације у Свету откривања. А после смрти иде у ниже светове, стога се зове једнодневни.

 • Ментално – седмоструко лице припада идеалистичком систему – (који живи у седам чакри) или ЉУДИ. Он је господар његовог тела, а не његов слуга. Особа која развија горње чакре постаје стваралац. У суштини његовог размишљања идеја, мисао. Он може стварити, створити. Он почиње размишљати о Духу, Души постаје осјетљив – он живи на нивоу осећања. Може да се жртвује, што није способно за човека претходне врсте. Ова врста особе је на граници између Духовног „живота“ и „смрти“, и у ком правцу ће се помјерити са ове границе зависи од њега. О таквим људима кажу да им је дата слобода избора након физичке смрти имају прилику да наставе свој пут духовног развоја. Или се деградира, пада на нижи ниво. Таква особа се зове двоструко рођена.

 • Духовни – Трансцендентални систем перцепције – у деветеричног ЧОВЕКА, у којој се девет чакри хармонизује – човек (мисао), век (време), тј. размишљајући у времену, бесмртни. Са хармонично развијеним центрима, познавање себе и околних светова они су инхерентно бесмртни. Сви представници словенско-аријских народа који су живели по законима својих предака и били у хармонији са два сјајна начела: мушко и женско, припадали су овом нивоу развоја.

 • Особа која контролише свих шеснаест чакри и која је слободно повезана са свих шеснаест палата чертога сазвежђа, у потпуности је развијена у породичној заједници (која има најмање троје деце), развија се у тројству са својим Прецима – назива АС (носилац разума  савести), тј. живи Бог на земљи.

ПРИРОДА У АКТИВАЦИЈИ СВИХ ЕНЕРГЕТСКИХ ЦЕНТРА, НИЈЕ ПРОГРАМИРАЛА У ЧОВЕКУ СИСТЕМ СТАРЕЊА.

Панков Олег Геннадиевич, историчар – истраживач „Ведске културе породице и клана у баштини предака“;

Литература:

1. «Мировосприятие Славян (Юджизм)», серия – Наследие Славян и Ариев. Издание для познавательного пользования. Соликамск. 2006г.- 48стр.

2. Садгуру Шивайя Субрамуниясвами. «Танец с Шивой». Современный катехизис индуизма. Перев. С англ. – К.: ИД «Гелиос», 2001. – 800 с.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s