Dualnost i Postojanje

 

Polaritet, potencijal između plusa i minusa održava energiju, kretanje Postojanja.

Dualitet Istoka i Zapada, desne i leve hemisfere i planete i mozga, odražava i utiče nivo svesnosti i planete i pojedinca.

Kosmička kretanja, galaksija, „nebeskih tela“ su ciklična, njihovim kretanjem i različitim konstelacijama menja se jačina i uticaj njihovih magnetnih sila na planetu Zemlju i čoveka. Neke od bližih planeta imaju jači uticaj i Zemlju i na čoveka: Saturn na prvu čakru i opstanak, Mesec na prvu i drugu čakru, razmnožavanje, želje i strasti, Sunce na drugu i treću, socijalizacija, materijalnost, niži nivo svesnosti – inteligencije usmerene na opstanak, umovanja, Mars na treću i četvrtu čakru, ljubav, početni stepen razumevanja, prevazilaženja uma, Merkur na četvrtu i petu, početna spoznaja Duše, viši stepen inteligencije, spoznaja uticaja nematerijalnog na materijalno, Jupiter peta i šesta čakra viši nivo svesnosti, nadilaženje uma i razumevanja, mudrost, otvaranje Apsolutnim Božanskim Istinama Postojanja, spoznaja postojanja Apsolutne Volje – Namere, Venera deluje na šestu i sedmu čakru, spoznaja Duha, Volje, Stvaranja.

Istoriju pišu pobednici, obično poništavajući prethodno, pa su od populacije sakriveni i pravi kalendar, čak i Grinič – granica između Istoka i Zapada je pomerena za 12 stepeni, ciklusi promena su sakriveni, uvedeno je i letnje i zimsko drevno računanje vremena, namerno su podizane frekvencije zbog delovanja na čovečiji mozak i lakše manipulacije. Čak je izvršena manipulacija i odbacivanje broja 13 pa je on sad za većinu baksuzni broj, a ciklusi Postojanja – kretanja energija, galaksija, planeta, meseca, su u odnosu sa tim brojem. Imamo nedelju od 7 dana, niko ne spominje noći između tih dana, zajedno daju broj 13. Imamo 7 čakri, i razmak između, i planeta ima svoje čakre …  Davni kalendar je imao 13 meseci, po 28 dana i poznavanje prirodnih kretanja, ciklusa, smena i promena se lako uočavalo. Kao što postoji dan i noć, tako su se smenjivali periodi eoni tame pod uticajem tamnih sila Zapada i svetla uticajem Duhovnih sila Istoka. Mesec je smešten tu gde jeste i kakav jeste slučajno?!!

Odakle simbol u starom srpskom kalendaru po kom je ovo 7527. godina, luk presečen dvema kosim linijama, luk koji pokazuje da je Suncu potrebno 220 miliona godina da napravi krug oko centra galaksije, luk koji za razliku od kruga ukazuje i na spiralno kretanje, a dve kose crte označavaju početak i kraj leta Đurđevdan i Mitrovdan, dane kad se smenjuje kiselost vode – kiša?

Spiralno kretanje ukazuje na Evoluciju i to evolucju Svesnosti a ne materije.  Danas i religija i nauka imaju istu svrhu sakrivanje i ograničavanje Svesnosti, ograničavajući Duhovnost. Religije priznaju Duhovnost i višu silu, ali ne priznaju Evoluciju i teže da zadrže postojeće stanje. Nauka ne priznaje Duhovnost već samo materijalnost i teži promeni, tumači a i uzrokuje promene.

Nauka je dosad ustanovila elektromagnetnu energiju koja održava vibracije i frekvencije, doskora je smatrala da je gravitacija uzrok kretanja, inercije. I pored mnoštva sopstvenih dokaza nauka nije priznala višu inteligenciju, a dokaza ima u i genetici, još više u epistemologiji, u lingvistici, a najmanje u arheologiji samo zato što su sistematski uništavani i sakrivani.

Nauka je priznala da najmanja čestica koju su uspeli da spoznaju ima inteligenciju i da trenutno zna za reakcije ostalih čestica u interakciji. Nauka se plaši da prizna da postoji inteligencija koja kreira, održava, menja, i uništava postojanje posmatrano kao materiju.

Religija priznaje veću silu i inteligenciju koja je kreirala postojanje, ali religija je zbog svojih interesa obećavala med i mleko na nebu, stvorila grešnike i dobila mogućnost naplate grehova.

Da bi razumeli, umom tumačeno postojanje, kad nešto razumeš znači prestao si da umuješ o tome, apropo tome treba prestati umovati. Um samo stvara tumačenja, iz njih koncepte, pa verovanja i tako sve do ega, emocija i bolesti.

Pre tumačenja potrebno je upoznati ono što se tumači, imati, izmisliti, pojam koji se odnosi na tumačeno, a pojmovi su etikete kojima se obično i veoma očigledno više sakriva nego što govori o tumačenom.

Postojanje je neprestano ciklično kretanje energije koje stvara i uništava materiju, a očigledna je Inteligencija koja stoji iza tog kretanja.   Nauka je utvrdila da postoji inteligencija u objektu postojanja, a religija tvrdi da je ta inteligencija izvan postojanja.

Činjenica da je kretanje u Postojanju inteligentno, govori o Evoluciji a i o kretanju, o minimalnom utrošku energije potrebnom za kretanje. Činjenica je da je kretanje i u unutar atoma, i atoma i galaksija smisleno a ne haotično, spiralno a ne kružno. Činjenica je da za postojanje vibracija – frekvencija mora postojati polaritet plus i minus, dualnost, ali ne dualitet koji odvaja nego naprotiv koji spaja i gradi potencijal. Činjenica je da je niža frekvencija vibracija jača, stabilnija u vremenu i prostoru – konceptu da bi se razumelo kretanje.   Navešću još par činjenica, da niža frekvencija teži da se izjednači sa višom, da slično privlači slično, i kako „gore“ tako i „ dole“.  A jedna od opšte poznatih činjenica je da se tumačenja previše zakomplikuju da bi pojasnila najjednostavnije.  Posle svih ovih „činjenica“ sledi zaključak je da postoji jedina Inteligentna energija Postojanja. Jedini mogući pojam za tu Inteligentnu energiju je Ljubav. Ljubav se ogleda kroz Evoluciju neprestanog Inteligentnog kretanja vibracija i frekvencija, koje stvaraju održavaju i transformišu materiju i život uopšte.

Nauka plasira i tumači energiju i vibracije kroz dve ose postojanja, za tumačenja se služi, tačkom, ravni, kružnicom, i td, a toga nema u postojanju, prirodi. Služe samo za tumačenje, zamajavanje. Najmanja dosad spoznata im čestica je sfera, a sfera je i atom, i čovek sa spoljnim nevidljivim telima, i planeta i sunce i galaksije.

Osnovni oblik postojanja je višeslojni torus – sfera sa vertikalnim centralnim tunelom, znači sa otvorima gore, plus i dole minus. Centar torusa je informacija – zvuk – nota – kod, koja „rukovodi“ kretanjem od minusa ka plusu i od plusa spiralno vertikalno i horizontalno kretanje po sferi i tu nastaje svetlost, forma, oblik. Sfera je najgušća pojavnost, a svaki sledeći sloj i ka spolja i ka unutra je sve suptilniji. Torus ima vertikalno kretanje na gore, spiralno oko sfere, i širenje i skupljanje – disanje, pulsiranje.

Za nauku i um kretanje je linearno jer samo pomoću koncepta vremena i prostora mogu tumačiti kretanje. Uistinu kretanje je nestajanje i nastajanje u drugom „vremenu i prostoru“ nauka bi to zvala teleportacijom, u trajanju  par desetina hiljaditinki sekunde.  Merljiva energija forme (zasad planeta), oblika, postoji na svakom „mestu“ gde je to telo boravilo i od posmatrača zavisi gde je to mesto u vremenu i prostoru posmatranja, da li u „istoriji ili budućnosti“ – ni jedno ni drugo ne postoje van uma. Uistinu svaka moguća frekvencija vibracija Postoji „sada i ovde“ a samo od „posmatrača“ – ograničene svesnosti zavisi šta i kako vidi.  Svaka forma, oblik postojanja, postoji „istovremeno“ u više dimenzija sa različitim ispoljavanjem.

Energija – vibracija jedne misli „putuje“ čitaj postoji eonima a kamoli reči.

Pitagora i Leonardo da Vinči su pojasnili zlatni presek (2/3, i koren broja 5 ), nauka tumačenjem hlorogram, pa pretposlednje teorije na taj način tumače postojanje, sve je isto, svaki delić sadrži isto, iako u Postojanju ne postoje dve iste čestice, atoma, biljke, čoveka, planeta …

Moglo bi se reći sve je jedno, „celilna“ Postojanja.

Postojanje je vibracija svih mogućih frekvencija, sve su zavisne jedna od druge,  a „posmatrač“ –  svesnost utiče na one koje koje ga okružuju, a ostale zavisno od jačine na posmatrača.

Čovek je Inteligentno biće, najinteligentnije u Postojanju. Tumačenje Inteligencije čoveka se kreće od uma, svesnosti, duhovnosti, budnosti do Svesti.  Svest je pojam nastao tumačenjem i odvajanjem od Inteligentne Energije Postojanja, Ljubavi, da bi se Inteligencija odvojila od Ljubavi, iako je to nemoguće. Za um i za tumačenja svašta je moguće, um zavisno od frekvencije na kojoj je primoran – leva polovina, (spoljnim tehnološkim frekvencijama) da „radi“ procesor – mozak proizvodi sve komplikovanija tumačenja. Frekvencija mozga ne zavisi samo od vibracija tela, već i umnogome od vibracija u okruženju, a danas su one sve više i prelaze 5 gigaherca.

Tumačenjem se odvojila Inteligencija od Energije, sakrila se Ljubav, sakrila se Evolucija i sada smo ovde gde jesmo, kult patnje je opšte mesto na planeti, proizvodnja straha konstantna tendencija. Prethodna civilizacija na planeti zemlji je uništena stravičnim ratom sila tame zapada (otimača) i sila svetla davača – Istoka.  Tragovi tog rata energijom plazme ostavili su traga skoro na svakoj planini i brdu, na zemlji, linije rasedanja sa severozapadne strane, pomerili su se kontineti, a nestao je i prethodni zemljin satelit – mesec, bilo ih je nekad više.  Rat se vodio između žute rase, ranije neutralne a u prethodnoj civilizaciji zavedene od tamnih, i bele Arijevske rase.  Žuta rasa je potpisala mir i kapitulaciju, a planeta zemlja preživela devastaciju, potop i kratko ledeno doba. Bela rasa, duhovnici preneli su žutoj – njihovim duhovnicima Vede (zaštitu Roda) da bi razvili duhovnost, i maknuli se od treće čakre. Žutoj rasi su za duhovnost bile i jesu potrebne vežbe, meditacije i mantre, koje su danas i na zapadu i na istoku postale moda. Od tada i dan danas su miroljubivi. Vede su ostale skrivene kroz sanskrit za širu populaciju, odnosno njihova tumačenja kroz Vedante.

 

Tama kao takva ne postoji, postoji samo jače i slabije vidljivo svetlo.

Čim postoji kretanje znači da postoji i svetlo. Sile tame su one sile koje u svom postojanju nisu prevazišle treću čakru i usmerene su samo na sopstveni opstanak, za druge ih nije briga, tačnije žele da ih iskoriste.  Sila svetla, Duhovnost je nastala na Istoku, širila se od 12.tog meridijana i na dalji Istok, pa na jug i sever i kasnije na zapad. Izvorna duhovnost sa tog meridjana se ogledala u spoznaji Jav – vidlivi svet, Nav – nevidljivi svet, i Prav – opštem dobru i pravdi. To znanje je opstajalo i širilo se u narodu i dalje u narodima gde su se pojavljivali uslovi za masovniji opstanak. Za važnije pojave narod je zahvaljivao i prinosio žrtve Bogovima, višoj inteligentnoj sili. Vremenom je menjan kalendar, usvajani su  novi, stvarane religije a poslednja velika religija je i Nauka, jer su sve udaljavale Istinu od naroda, sve u cilju stvaranja kulta patnje. Isti onaj ko te tera da patiš te navodno brani i oslobađa.

Kretanje energije je ciklično spiralno, Evoluitivno od minusa ka plusu, i što se tiče atoma i planeta i galaksija. Kretanje „nematerije“ stvara materiju. Za kretanje leptira bitni su sati, za čoveka godine, za planete eoni, za planete i galaksije svetlosne godine zbog same forme i vremena trajanja. Inteligentne magnetne sile Sunca, meseca i nekolicine planeta u sunčevom sistemu deluju svojim kretanjima i konstelacijama na kretanje, rast razvoj i odumiranje na zemlji kako flore i faune tako i na čoveka. Postoje „pozitivna“ kretanja sa Istoka i „negativna“ kretanja sa Zapada, ciklusi se ponavljaju ali uvek na sve svesnijoj osnovi, jer su spoznaje iz prethodnih ciklusa „upisane“ u Postojanje i nivo svesnosti svega je sve viši. Ciklusi kretanja i konstelacija planeta su čitljivi, očigledno i shodno tome i kretanje čoveka i pojedinca kroz vreme je čitljivo – predvidivo, jer na njega konstelacije i odnosi planeta zavisno od vreme rođenja i mesta, ostavljaju „pečat“  darove na koje će energije – vibracije biti osetljiviji tokom života, znači postoji nešto slično pojmu „sudbina“  ali pošto je čovek Božansko čedo, on ima slobodu reakcija (misli i delovanja) u smislu odbrane od postojanja, a tek kad spozna šta je i koje ima i Volju, Nameru i može preduzimati svesne akcije kojima utiče na šire postojanje. Sve vreme pre toga je objekt evolucije svesnosti, koji postoji po sistemu karme, akcije okruženja i lične reakcije. Spoznaje ljubav i patnju, želje koje mu donose bol, bori se za korist koja donosi štetu jer ne spoznaje dualnost postojanja, pa je svejedno na koju stranu „gura klatno“ stižu ga obe strane „medalje“ sve dok ne spozna da je to evolutivna škola postojanja, spoznaje tamu da bi više cenio svetlo od kog je nastao.

LJUBAV – Inteligentna Energija Postojanja mu je nepoznata, spoznaje i uči od okruženja i nauči da je izdvojen drukčiji, i da je ljubav i bol i patnja i ljubomora i od toga je korak do mržnje sa sve samo zbog nerazumevanja i otpora Postojanju koji kreira strah.

Naša mlađa braća, tačnije sledeća pokoljenja koja uglavnom borave na drugim planetama, zabrinuta za sopstveni opstanak i postojanje itekako vode računa da se ne ponovi havarija planete Zemlje od pre nekoliko hiljada godina, pa su sve sile „države“ koje imaju nuklearno naoružanje itekako opomenute i kontrolisane sa njihove strane. Malo teže je prihvatiti da je vreme umni mentalni koncept, odnosno da ga nema, i da je i prošlost i budućnost sada, i da se sve „odigrava“ u isto vreme, zato se od populacije skrivaju „vanzemaljci“ a zbog profita i nove dostupne tehnike koje su nam „doneli“. Nove tehnologije se u populaciji šire na kašičicu i to uglavnom one koje služe da bi se populacija kontrolisala i izrabljivala.

Smer vetrova, kretanja energije se promenio i posle trinaest ciklusa (sedam Dana i šest Noći) stvaranja – razvoja svesnosti u ovoj poslednjoj civilizaciji vraćamo se na „početak“ jer se podigla Svesnost Planete (mnogima je to nejasno i nevidljivo) ali promil „Budnih“ ima veći uticaj na svesnost nego  99,9 „nesvesnih“. Evolutivne promene se ubrzavaju, kao i vreme samo, sve su očiglednije revolutivne i u Evropi ali i na Istoku i Zapadu. Istine Postojanja su sve očiglednije, populacija diže glavu i uspravlja se posle eona poniznosti i vetrova sa Zapada. Tajne mogu postojati neko vreme ali ne sve vreme, jer misli nisu lične iako tako izgleda, one su vibracija koja postoji a sad se ubrzano približava vreme otkrivanja i prošlosti i budućnosti. Bližimo se eonima Apsolutnog Dobra za sve, komunikaciju kao i ranije telepatijom u kojoj ne postoji mogućnost laganja i prevare, jer se u eter (sve vreme) emituje celokupna energija – vibracija čoveka, a ne samo misao ili reč.

Šta je u ovom dobu potrebno čoveku za isceljenje sem podizanja svesnosti?

Spoznaja da je dovoljno da unese hrane za manje od 10% u odnosu na ukupnu energiju koju troši, ali neagresivne hrane  što znači ne one koja je genetski manipulisana, ni one koja sadrži „lepak“,  lepi se za unutrašnje organe i stalno traži još istog,  zatim da ne pije gazirano, da „troši“  vodu ali ne direktno sa česme nego odstajalu bar par sati da bi izvetrili štetni aditivi, i da se uzemlji (drastično smanji nepoželjne frekvencije tehnološke okoline na mozak koje donose patnju i bolesti) odnosno da nosi kožnu obuću bez gumenih đonova, narodski rečeno opanke, da se spusti sa spratova na zemlju, i da bar sat vremena odnosno što može više boravi u prirodi, u blizini vode, a ne u smogu i betonu, i da što manje koristi toplu vodu za tuširanje, kupanje a postepeno sve hladniju. Podrazumeva se i izbegavanje skupljanja informacija od javnih sredstava dezinformisanja i što više ličnih kontakata umesto medija, i ponešto vremena odvoji za tihovanje.

leta gospodnjeg 7527.                                                                                               Zaovine,  Tara

Ivan Ivanda                                                                                                                 SRBiJa

Постави коментар