Svest, misao, etikete

430f4-12003903n

 

Biti svestan je stanje koje ne može biti učinjeno, uključeno ili isključeno umom, mislima. Da bi spoznao sebe svesnog ne postoji ništa što um može ili ne može da uradi. Upravo sad dok čitaš ovo ti si onaj koji je svestan svog iskustva, tela, pokreta, prostora, ekrana, misli koje ti se pojavljuju. Ne činiš i ne treba da činiš nikakav napor da bi bio svesan. Možeš li biti išta drugo do svest. Misao ne spoznaje svest, jer misao prepoznaje samo objekte. Čak i kad poveruješ da si objekt jer te misao u to uverila, ta i sve misli se dešavaju u svesti. Nije li ti čudno kad te misao neko vreme drži u uverenju da si takav, a potom poveruješ u suprotnost. Iako te misao uverava da si skupina svojih misli i osećanja, ti to nisi, to su samo tvoje misli, koncepti, verovanja koja možeš promeniti u svakom trenutku.
Nijedna epoleta, etiketa koju stavljaš na svoja ramena ti ne pristoji, jer svaka ima svoju suprotnost i koliko god se trudio da nosiš – vidiš jedno lice etikete život ti ukazuje i na drugo. Svuci epolete i etikete jer ti one ograničavaju spoznaju šta jesi, šta možeš.

 

ivan ivanda

Posvećen širenju i razumevanju Tri principa  Svest, Um i misao, koje je spoznao Sid Banks. Zahvalan na daru koji je Sid ostavio svetu.

Mail: e1zemun@gmail.com

Mob., Viber, WhatsApp: +381 (0) 69 26 04 961

Skype: e1zemun

https://razgovorisaivanomtriprincipa.wordpress.com

Постави коментар