Izdvajanje

 

01-eUKY6Uz-1024x704Mi se rođenjem pojavimo u fizičkom svetu u savršenom stanju svesti, mira, sreće, ljubavi. Samim posmatranjem svega oko sebe spoznajemo da smo izdvojeni od ostalog jer ja ne mogu biti ono što vidim, znači ja to nisam,  pa zaključujemo ja sam samo ovo telo i um, i svojim stavovima, konceptima verovanjima i kreiramo izdvojenu osobu u svom umu.  Polako se udaljavamo od  iskonskog stanja svesti.

To izdvajanje je normalan prirodan proces jer je to način da kreiramo sopstveno iskustvo, saznajemo, spoznajemo šta je dobro, šta je loše, stvaramo navike. Sve što radimo u tom izdvojenom stanju, sve želje se svode na traganje za srećom.  Tako sreću privremeno nalazimo u vezama, odnosima  i objektima ali nas to ne ispunjava kao ono osnovno stanje pa se traganje neprekidno nastavlja.

Najčešće posle nekog težeg iskustva u životu  krenemo da se vraćamo sebi i tek kad sebe počnemo da preispitujemo javljaju se odgovori. Ničije iskustvo nije istovetno našem pa sva traganja za sobom kroz učenja, razne tehnike ne daju konačne odgovore jer sledimo tuđa iskustva a ne prepoznajemo se potpuno u njima.  Učenjem i bavljenjem raznim tehnikama samo imamo novo iskustvo u traganju za srećom koje nas privremeno zadovoljava jer radimo nešto na sebi i imamo privid da postajemo bolji.  Neke promene se dešavaju ali opet ono što tražimo ostaje nedosegnuto.

Jedini način na koji možemo dostići ono što tražimo spolja je da to prepoznamo tamo gde jeste, unutra sagledavanjem sebe, svog iskustva. Ne tražeći krivca ni u sebi ni u drugima već prihvatajući potpuno ono što jesmo, preispitivanjem se odgovori pojavljuju i to je put ka isceljenju i to ne samo sebe nego i svega oko sebe jer nismo izdvojeni iz celine postojanja, na nas sve utiče i mi na sve utičemo svojim postojanjem iako nam to tako na prvi pogled ne izgleda.

Ja vam mogu reći samo  gde i kako da gledate, a ne šta da vidite.

Mail: e1zemun@gmail.com
Telefon: 069 26 04 961
Skype: e1zemun

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s