Stavovi i usvojeni obrasci ponašanja

Najveći uticaj na moju percepciju samim tim i na ono što biram da proživim kroz sopstveno iskustvo imaju moji sopstveni stavovi. Na primer: Posmatram i kritikujem neko duže vreme osobe koje zarađuju novac prodajući maglu, a istovremeno ljubomoran sam na njihov način promocije. Kažem sebi ne bi ja to mogao, to nije moj način. Šta dobijam takvim stavom – veličanje sopstvene vrednosti, umanjivanje tuđe,  što znači rast i razvoj ega i plus toga u telo smeštam energetske zapise, obrasce ponašanja: da sam bolji, pametniji, a i da to i to ne umem, ne mogu, ne znam, i samim tim prizivam, tražim življenje upravo takvog iskustva.  Kreiram ˝izdvojenu˝ osobu koja ˝zna˝ ali  živi i ne znanje.  
To moje ˝znanje˝ sprečava drukčije sagledavanje, nove ideje, kreacije.

Sve se događa u pravom trenutku, slučajnosti nema, sve se menja i svaki moj otpor ne samo da je nepotreban nego njime kreiram sopstvene zatvore.

Kad dopustim sebi, bolje rečeno kad odlučim da nema otpora onome što jeste, ne pokreće se automatizam usvojenih obrazaca ponašanja a to je dovoljno da  budem sasvim prisutan u datom trenutku prihvatajući situaciju takvu kakva je. Takvo prihvatanje i razumevanje situacije kreira sasvim nov način percepcije, sasvim drukčije reakcije koje su tad u skladu i  sa trenutkom i sa mnom i onim ispred mene, jer imam potpuno razumevanje, prihvatanje  i poštovanje i sebe i onog ispred sebe.

Odluke o prihvatanju se donose u svakoj situaciji u kojoj i dokle postoji otpor,  i samim prihvatanjem brišu se energetski zapisi jer nestaje realna podrška, razlog njihovog postojanja.
 
Mail: e1zemun@gmail.com
Telefon: 069 26 04 961
Skype: e1zemun

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s