Bolest

Kako je nastala ˝bolest˝. Neko je nešto proučavao, eksperimentisao, zaključio da je naučio i rešio da pomaže ljudima. Ispostavilo se da je većini u nekom periodu života treba pomoć zbog raznih tegoba. Stvorena je profesija lekara i da bi lečili razna stanja nazvali su ih bolestima i tako svoju profesiju učinili neophodnom. Ljudi su postali pacijenti koji se žale na neke simptome, lekari leče uklanjaju simptome. Javlja se farmacija, proizvode se lekovi pa se stvara i standard šta je zdravo šta nije, sve se podvodi pod neki prosek, koji sad kreiraju farmaceuti jer su i oni tu da pomažu pacijentima svojim medikamentima, koji uklanjaju jedan simptom proizvodeći više novih. Lekari, doktori su izučili svaki organ čemu kako funkcioniše, zbog čega, kada i prepisuju terapije. Farmacija se udaljila od prirode toliko da počinje da zabranjuje prodaju lekovitog bilja i svega prirodnog što joj oduzima profit. Simptomi se javljaju već i posle gledanja reklama. Kako je krenulo još malo štampaće se organi na 3D printerima i zamenjivati kao kod automehaničara.
Nastale su razne ˝bolesti˝ i dijagnoze, pacijenti, izrasle su bolnice, nema ozdravilišta.
A gde je tu čovek, biće, celina, u kom se javljaju te ˝bolesti˝ koje se leče ne sagledavajući celinu. Gde su uzroci bolesti koji dovode do promena u telu? Većina naravno podržava i hrani lekare i farmaceute jer ne želi i ne može podneti bol i želi se rešiti simptoma odmah po mogućstvu još juče. Otklanjaju se posledice uzrok ostaje.
U ljudskom telu ne postoji ništa neprirodno, sem kad doktori zaborave, tampone, skalpele, makaze i kojekakve sprave. Svaka promena stanja u telu je sasvim prirodna, telo odgovara na naše navike, ishranu, emocionalna, mentalna stanja. Čovek je takva kreacija koja je sama sposobna da proizvede sve što je potrebno njegovom telu da se isceli ako je potrebno, ali isto tako i proizvodi ono što mu smeta, boli, probada….. Kad nam telo pokazuje da mu nešto smeta, nešto ne funkcioniše najbolje to je znak da smo ga preopteretili lošim ponašanjem prema sebi, da smo se opirali nečemu a nismo trebali, da smo ono što ne razumemo potiskivali i to baš u telo jer nemamo gde drugo.
Jedna od najtežih bolesti današnjice je rak i doktori pacijente prvo ˝obraduju˝ dijagnozom pa ih tretiraju hemoterapijom i zračenjem. Da li smeju da objave koliko je pacijenata umrlo od raka a koliko od hemoterapija i zračenja. Svaki čovek sa preko pedeset godina života naročito oni koji žive u gradovima imao je četiri do pet puta rak i iscelio se ne znajući da ga je imao bez ikakvih terapija. Ljudski mozak je zdravstveni karton i na njemu se tačno vidi koji organ je imao rak jer ostaju ožiljci na mozgu. Da li je doktorima i farmaceutima u interesu da se to zna? Zašto, pa to su tako cenjene profesije koje pomažu ljudima. Ovo ne znači da ne treba ići kod doktora ali znači da treba promisliti i istražiti i druge opcije a danas ih bar ima mnogo. Svaki dan iskače neka nova biljka koja leči rak.
Ako ne poverujete da ste bolesni, nego da vas telo opominje da nešto promenite u svojim stavovima, razmišljanjima, odnosu prema sebi i drugima, u navikama, prvenstveno u ishrani, i sami sebe možete isceliti. Uzroci promena na telu kojima treba posvetiti pažnju i oslobađati ih se su egoizam, laži, tuga, sramota, krivica, strahovi.

Predavanje razgovori radionica

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s