Život i tobogan

kodak-1-x-use-camera-rollercoaster

Život je ogroman beksrajan tobogan – roller coaster kojim se krećemo. Ima svoje cikluse, ritam i brzinu. Dok se vozimo ka visinama čini nam se da ne uživamo dovoljno pa samo iščekujemo trenutak stizanja na sam vrh da bi tek tad bili zadovoljni i sretni. Prepuštanjem i prihvatanjem možemo potpuno uživati u svakom momentu uspinjanja a ne samo u toj jednoj tački – jedinici vremena kad stignemo.
Kad krenemo nizbrdo briga šta nas očekuje dole tera nas da kočimo, da se sve laganije spuštamo jer otpor i strah sve više rastu. Prepuštanjem i razumevanjem i kad idemo nizbrdo ne opirući se lagodnije i brže izlazimo iz neželjenih situacija ne produžavajući nepotrebno boravak u takvim stanjima. Svojim trenutnim mislima određujemo da li şvesno i razumevajući šta se dešava reagujemo , ili smo se prepustili naučenim obrascima ponašanja, emocijama i tako ograničili potpuno razumevanje situacije u kojoj smo pa reagujemo nesvesno, u afektu.
Sami odlučujemo u svakom trenutku, stanju niko drugi nego mi sami, pitanje je da li to sebi priznajemo ili ne. Prihvatanjem u stvari prihvatamo sopstvenu odgovornost za svoja stanja i reakcije. Prepuštanje ne znači da nemamo reakcije nego da su one odgovarajuće situaciji, da nismo u afektu nego svesno reagujemo ne povređujući ni sebe ni druge. Nijedno stanje nije trajno i sve će proći.

Za besplatan uvodni razgovor o Tri principa  sat vremena skypom ili telefonom prijavite se na mail: e1zemun@gmail.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s