Prihvatanje

482535_699284876778467_1893877177_n

Mi jesmo savršena bića, nemamo na sebi šta raditi da bi promenili svoje stanje svesti, jedino što možemo promeniti je način razmišljanja o sebi i svetu. Sve o sebi i svetu oko sebe spoznali smo svojim ličnim umom i razmišljanjem kreirali u svom umu svoj lični svet, i otuda razlike kod svakog od nas. Celokupni svet koji je oko nas ne spoznajemo, jer smo se oslonili na svoja osnovna čula, a svet nije samo materijalan. Odakle nam emocije i kako su kreirane nemamo pojma. Nematerijalnu stranu ne poznajemo i teško prihvatamo jer ne razumemo kako funkcioniše. Lični um odnosno ego nas kontroliše i sve o čemu razmišljamo logički slaže i povezuje, a neformalni deo stvarnosti koju ne poznaje jednostavno odbacuje. Ne znamo ni kako smo kreirali svoja iskustva ni emocije ni podsvesne programe a hteli bi da podignemo lični nivo svesti.
Pozitivna razmišljanja su samo igra za lični um – ego a i dalje ostajemo na istom nivou svesti, samo nam je nos malo više podignut pa ćemo se lakše saplesti o prepreku koju ne vidimo.
Igranjem sa zakonima privlačenja nešto ćemo privući ali i nešto što nam i te kako treba od sebe odvući.
Danas postoje mnoge tehnike i programi za uklanjanje neželjenih emocija, navika, stresova, depresija, podsvesnih programa, na primer EFT, bars su drastično uspešniji od mnogih drugih za koje znam, ali su i oni slično kao i dijete koje držimo a nismo se rešili uzroka zbog kojeg smo gojazni, a sami smo ga kreirali.
Jedan od malobrojnih načina na koji se stvarno menjamo i koji nas dovode u balans su cvetne esencije – kapi koje nas svojim kombinacijama i vibracijama za relativno kratko vreme balansiraju, harmonizuju, omogućavaju uvid u naša duhovna i emotivna stanja.
Tehnike koje naučimo i primenjujemo su samo zabava za lični um i daju nam privid da nešto radimo i da se nešto dešava. Sa mislima, svešću nema se šta raditi. Tu se može samo presipati iz šupljeg u prazno.
Jedino što možemo a i trebamo promeniti su naša lična razmišljanja, stavovi prvenstveno o sebi pa tad i o drugima, svemu. Samo ako shvatimo kako smo ih kreirali jer inače će nam lični um – ego opet to isto raditi, tek tad nam može biti jasno da su pogrešna, da smo ih sami sebi natovarili pa ih ponosno nosimo a u stvari nas samo ometaju.
Ono što nas ograničava je shvatanje tih ličnih ocena i stavova o sebi i o svetu kao aksioma, činjenica, a ne primećujemo kako ih često menjamo. Osvestiti da su ti ˝aksiomi˝ promenljivi i da nisu aksiom kako nam se čini, nego nam samo odmažu u sagledavanju sebe i svega oko sebe, ne zahteva nikakav rad, vežbu, trening, zahteva samo odbacivanje nepotrebnog sumnjičavog umovanja.  Prihvatanje!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s