Moja istina

130420152024

Odmalena sam imao problem sa istinom. Stalno sam se čudio i pitao kako to da oni koji me okružuju ne misle ono što govore, tačnije ne pridržavaju se onog što kažu, fino vaspitani bi rekli zaobilaze istinu. Kao da sam imao ugrađen senzor za istinu pa mi je ono u šta me ubeđuju i sam način na koji to govore, ili pozivanje na autoritete bilo čudno, i sumnjivo.

Dugo sam tragao za istinom, čitajući, slušajući, ispititujući sebe nekad i druge i do istine nikako da stignem. U trenutku bi je uhvatio, obradovao se tu je, kad bi posle nekog vremena video da ne važi više da je tu neka druga istina, i sve tako ukrug jurio bi, ko pas za repom.

Istraživao sam Ziza, Igru Života, Copru, Tola, Hicks-ove, Fontinu, Koelja, De Mella, Gurđijeva, Lazareva, Vadima, mnoge druge, gomile knjiga, skripti. I svaki put pomislio evo je, tu je istina. Malo bi se primirio i opet iznova beskrajno traganje.

Surfujući po netu ujutro 30. oktorba 2013. iskoči mi objava Esotherije za jednosatno uvodno predavanje o Tri principa, pomislim da je to nešto bezveze, jer nikad čuo za to, ali posle nekog vremena i na fejsbuku se pojavi objava Romane Đekić i nešto u meni kaže idi. Prijavim se i naveče u 19:00 eto me na predavanju. Dan danas sam zahvalan Romani što je izgovorila rečenicu: ˝ne zapisujte, slušajte srcem˝. Opustio sam se slušao, i sad kad se vratim u taj trenutak znam da sam bivao jer pamtim samo rečenicu koju je više puta ponovila a to je ˝misli su oblačići, pojave se, tu su neko vreme i nestanu˝. Samo Bog i ona su znali kako se razumevanje Tri principa prenelo na mene jer kasnije to veče a pogotovo sutradan sve što sam dotad smatrao za istinu počelo je da otpada, moja uverenja, ˝znanja˝ sve je nestajalo pojavila se neka euforija i samo što nisam uzvikivao ˝Eureka˝, ali tako sam se osećao. Moje misli o meni o sigurnosti, sposobnosti, nesposobnosti, predubeđenja, sve ono što sam ceo život sebi natovarivao i nosio odjednom je prestajalo da ima značaj i osećao sam se kao ponovo rođen – preterujem ali samo malo. Godinu i koji mesec kasnije preko skajpa u konsultacijama sa Darkom Pribegom koji takođe širi razumevanje Tri principa shvatim da je to ono što znam, želim i mogu da radim. Posle tih nekoliko razgovora sa Darkom i ono malo predubeđenja i programa, problema koje sam nosio sobom gde god sam išao nestalo je kao rukom odnešeno. Istina je postala kristalno jasna i sad znam gde je i kako da je tražim. Istina je uvek tu za one koji žele da je čuju. Nikad nije bila daleko, uvek je tu dostupna, u retkim trenutcima mi se javljala ali joj nisam poverovao.
Sada ne sumnjam, znam i imam neverovatno jaku želju da to što znam podelim sa svima. Isto tako znam da je ljudima prosto neverovatna jednostavnost Tri principa ali životno iskustvo me naučilo da je u stvari vredno samo ono što je jednostavno i da samo naš lični um voli sve da zakomplikuje. Znam da uvek u životu sve dolazi u pravom trenutku. Znam da ne postoje slučajnosti, postoji samo naša neverica i sumnja. Znam isto tako da će oni koji osete taj trenutak poželeti da čuju nešto više o Tri principa i stojim na raspolaganju.

Za besplatan uvodni razgovor o Tri principa  sat vremena skypom ili telefonom prijavite se na mail: e1zemun@gmail.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s